Szolgáltatások

Komplex épületgépészeti megoldások

Ivóvíz- és csatorna rendszerek

Víz

Az élet legfontosabb alkotóelemének továbbító- és kezelő rendszere, ennek megfelelően gondoskodni kell a minőségi paraméterek folytonosságáról. A természetes és épített környezetünk megóvása érdekében nem csak a fogyasztókig, a felhasználás után is megfelelően gondoskodni kell a szennyezett víz elvezetéséről. A használati vizek mellett fontos megemlíteni a csapadékból érkező vizeket, mint egyre növekvő kockázatot, egyben lehetőséget is. Napjainkban a viharok, felhőszakadások egyre nagyobb kihívás elé állítják az elvezető- és kezelőrendszereket, amelyek megfelelő tervezése, méretezése nem csak szakmai, egyben élet- és vagyonvédelmi kérdés is (tetők, terepviszonyok alapján veszélyeztetett létesítmények, épületek).

Az ipari létesítmények költségeinek és környezeti lábnyomának csökkentésére kiválóan alkalmazható a területen lehulló csapadékvíz. Vízkövet nem tartalmaz, kezelés nélkül WC öblítésre, öntözésre, megfelelő kezelés után sokoldalúan felhasználható.

Vállaljuk Ivó-, tüzi-, szürke- és technológiai célú vízhálózatok, kommunális és technológiai szenny- és csapadékvíz elvezető rendszerek épületen belüli részének tervezését, engedélyeztetését, kivitelezését, karbantartását, hibafelmérését és -elhárítását.

Lég- és klímatechnika

Levegő

A belélegzett levegő minőségi paraméterei (hőmérséklet, légsebesség, páratartalom, szennyező anyagok koncentrációja, stb., gyűjtőnéven IAQ) erős befolyással vannak mind a munka- mind a lakókörnyezet megfelelőségére. Egészségünk megőrzése, tevékenységünk hatékonysága nagymértékben függ a körülöttünk lévő levegő minőségétől. A hideg -- vagy épp túl meleg --, huzatos környezet rontja a pihenést, munkahelyeken elvonja a figyelmet a végzendő feladatról.

A meleg időszakok forrósodásával és hosszabbodásával párhuzamosan megnő az épített környezet hőegyensúlyának fontossága is. Melegszik az időjárás, szaporodnak az elektronikus eszközök, melyek hőt adnak le a környezetük felé. Átlagos háztartásban egy közepes méretű radiátor teljesítményét üzemeltetjük elektronikus eszközök formájában, amely nyáron is "fűt".

Komfort és technológiai célú hűtés-, klíma- és légtechnikai rendszerek tervezésében, építésében, karbantartásában és hibaelhárításában is rendelkezésre állunk. Meglévő rendszerek esetében tanácsadást, felülvizsgálatot végzünk, igény esetén korszerűsítési javaslatokkal támogatva az energiahatékonyság növelését egyben az üzemeltetési költségek csökkenésével.

Hőellátás és fűtéstechnika

Fűtés

A tűz melegét adja, eltávolítva annak veszélyeit és szennyezését közvetlen környezetünkből. Szinte az összes épület tartalmazza valamilyen formáját, a megoldási lehetőségek szinte végtelenek a hőtermeléstől a szállításon át a felhasználásig, a Megrendelő igényei valamint költségkerete szab határt. Ki kell emelnünk, hogy a beruházás nagysága a legtöbb esetben nagyban befolyásolja a későbbiekben realizálódó üzemeltetési költségeket.

Ipari létesítmények esetében komfort és technológiai igényeket is el kell látni, amely igények paramétereinek pontos meghatározása létfontosságú, elkerülhetetlen a megfelelő illesztés az épület tulajdonságaihoz.

Fűtési és ipari hőellátó rendszerek tervezésével, kivitelezésével, karbantartásával és üzemeltetésével kapcsolatban kérjük keressenek minket elérhetőségeink valamelyikén.

Gázellátás

Gáz

A hőellátó rendszerek üzemeltetéséhez használt leggyakoribb energiahordozóval kapcsolatos tervezési, engedélyeztetési, kivitelezési, karbantartási és felülvizsgálati feladatok ellátásában is szívesen állunk rendelkezésükre.

Évtizedes tapasztalattal rendelkezünk ipari létesítmények üzemeltetése, kivitelezése terén, tapasztalatunk szerint sok fejfájás és költség megspórolható a projektek előkészítése során bevont szakértői erőforrással. Kiküszöbölhető az állandó módosítási igények nagyobb része, csökkenthető a meghatározott költségektől való eltérés nagysága, az építés folytonossága.

Végzett tevékenységeink során nem csak szakmai megfelelőségre, hanem az energia átalakítás és felhasználás hatékonyságának maximalizálására is törekszünk, biztosítva az elérhető legalacsonyabb üzemeltetési költségeket.